donderdag 12 februari 2015

Een oproep aan het college!

Gelukkig stonden wij met het CDA niet alleen. We hebben een motie ingediend waarbij we het college opgeroepen hebben om zo snel mogelijk de handen uit de mouwen te steken in het dorpshart van Zevenhuizen. Goed om te zien dat de VVD deze met ons in wilde dienen. Hier kunt u de motie ook teruglezen.

Nog beter om te zien dat onze motie gesteund werd door alle partijen. Het college hoorde het signaal en is er voortvarend mee aan de slag gegaan. Er kwam een voorstel. In de raad van 27 januari stond het op de agenda.
Na de gesprekken die ik voerde met ondernemers en afnemers stond mijn bijdrage snel op papier.


Compleet met klok

Voorzitter, wat een bedragen zijn het toch die hier voorbij komen. Kijk ik met mijn huishoudportemonnee naar euro’s en tientjes, misschien eens een waterkoker die iets boven de begroting van 50 euro uitkomt, hier gaat het over andere bedragen. We praten over tonnen, over een miljoen.
En niet zo zeer mijn miljoen. Het gaat hier om ons miljoen. Een miljoen van ruim 40.000 inwoners van Zuidplas. Des te meer reden om kritisch te kijken naar het product. Want we hebben het hier niet over een waterkoker.
Het gaat hier om de Dorpsstraat in Zevenhuizen. Het hart van Zevenhuizen. Laat ik het op een rijtje zetten. Wat krijgen we nu voor dat bedrag dat mijn persoonlijke portemonnee ver te boven gaat:
Een dorpsstraat waar kinderfietsjes met zijwielen niet omkieperen en waar de wielen van rollators niet in blijven hangen
Een aantrekkelijkere omgeving voor ondernemers
Een aantrekkelijkere omgeving voor consumenten
Verbeterde verkeersveiligheid

Bijna 7000 inwoners van Zevenhuizen die de afgelopen jaren naar de buurtwinkels moesten hobbelen krijgen de mogelijkheid om veilig op de fiets te stappen.
Het is niet zonder meer mogelijk om economische gevolgen te voorspellen maar het is geen hogere wiskunde om te voorspellen dat iets dat aantrekkelijk is een grotere aanlokkende werking heeft.
Is het een flink bedrag? Ja. Maar dit geld vertegenwoordigt niet slechts de stenen en de verlichting. Het is de aanzet die de situatie voor bijna 7000 inwoners van de Zuidplas verbeteren zal. Een steun in de rug voor ondernemers.

Natuurlijk hebben wij wel zorg voor de dekking van een fors deel van de investering. Hier wordt geen andere dekking aangegeven dan de vermelding dat één en ander bij de perspectievennota wordt betrokken of dat er een begrotingswijziging. Als CDA verwachten we dat u nog met een meer adequaat dekkingsvoorstel zult komen.

Dat de omgeving Dorpsstraat aan vervanging toe is, daar is geen twijfel over. Na Moerkapelle, Nieuwerkerk en Moordrecht is het hoog tijd dat ook Zevenhuizen een flinke opfrisbeurt krijgt.
4 november diende het CDA samen met de VVD een motie in om de dorpskern van Zevenhuizen integraal aan te pakken. De motie werd unaniem gesteund.
Als CDA bedanken we het college voor het voortvarend aan de slag gaan met de motie. Complimenten voor de opties die voor ons liggen.
Wat het CDA betreft wordt er gekozen voor een langdurige oplossing. Het integraal aanpakken van de Dorpsstraat met de hierbij om logische redenen aangehaakte Lange Zijde en Catgesplein.
In onze motie spraken wij al over smeerolie. Dit wil ik graag aanvullen met iedere willekeurige brandstof. Want een levendig dorpshart is als brandstof voor een dorp.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten